joi, 11 decembrie 2008

Vine Mos Craciun...


Se pare ca sfintele sarbatori de iarna se apropie din ce in ce mai repede. Vreau sa cred cu tarie ca sunt sfinte pentru toata lumea, ca sunt cele mai frumoase momente pe care poti sa ti le petreci in sanul familiei si alaturi de cei dragi. Acum e timpul sa uitam de clipele urate, de persoanele care nu ne simpatizeaza atat de mult si de unele lucruri care ne duc cu mintea in "locuri obscure" ale subconstientului. E perioada cumparaturilor, in care nu trebuie sa uiti de mult asteptatele cadouri pentru cei dragi si de micile surprize pentru pisicuta sau catelusul care adoarme dimineata de dimineata cu boticul umed pe perna ta... Pana la urma si ele fac parte din familia noastra, din universul nostru.
E perioada cand la usa incep sa ciocane colindatorii, cand impodobesti bradul ascultand in surdina "Sus la poarta Raiului" sau "Cerul si pamantul"... Cu fiecare glob pus si fiecare rand de betea ce impodobeste bradul, in tine incolteste un sentiment de liniste sufleteasca si bucurie pe care cu greu il poti descrie in cuvinte. In timp ce asculti colindatorii, undeva la coada ochiului se perinda o lacrima... Cred ca toate aceste sentimente care ne demonstreaza cu zi ce trece ca suntem oameni si nu suntem din piatra sunt cele care fac sarbatorile mai frumoase si mai sfinte an cu an.
Pentru mine personal e cea mai frumoasa perioada din an, o perioada care ma caracterizeaza pe de-a intregul. E perioada pe care in sufletul meu o port zi de zi si care ma face sa uit de lumea uneori rea in care traim.
Sarbatori fericite si fie ca Mosul sa va aduca in dar tot ce e mai sfant,mai frumos si mai pur!

Un comentariu:

Flory spunea...

Trebuie sa ne bucuram de aceste momente, ca si pe vremea cand eram copii. Dematurizarea...