miercuri, 21 ianuarie 2009

Alimentatia adecvata celor 4 grupe sanguine


Tradusa in limba romana din limba engleza de SC California Fitness Romania SRL, aceasta lucrare valoroasa contine dieta individualizata pentru cele patru grupe sanguine, cu solutii practice de mentinere a sanatatii, de prelungire a vietii si de obtinere a greutatii corporale ideale. Autorul principal, dr. Peter J. D’Adamo, este medic naturist, cercetator si cadru universitar recunoscut. Cercetarile sale vaste si experimentele clinice asupra conexiunii dintre grupa sanguina si starea de sanantate sau de boala au dus la succese rasunatoare in domeniul catorva ma-ladii, printre care tratamentul cancerului mamar si al SIDA.
Cartea ofera informatii stiintifice care ii ajuta pe cititori sa coopereze cu medicii, in incercarea comuna de optimizare a starii de sanatate. In elaborarea ei s-a pornit de la faptul ca pe suprafata Pamantului nu exista doi oameni identici; deoarece toti locuitorii planetei sunt diferiti nu este logic ca ei sa consume aceleasi feluri de alimente. Un rol fundamental il are grupa sanguina a fiecaruia, care descuie usa spre misterele sanatatii, bolii, longevitatii, vitalitatii fizice si puterii emotionale. Intre grupa sanguina, alimentatie si sanatate exista o stransa legatura. Fiecare dintre cele patru grupe sanguine (O, A, B, AB), favorizeaza absorbtia anumitor alimente si influenteaza modul in care organismul face fata situatiilor de stres. In cele 392 de pagini sunt tratate, pe larg, pentru fiecare grupa sanguina, dieta, planificarea meselor, factorul de scadere in greutate, recomandari privind suplimentele alimentare, profilul stres/exercitii fizice, precum si chestiunea personalitatii. De asemenea, cititorii pot gasi note ample referitoare la alimentele deosebit de benefice, neutre si cele care trebuie evitate, din toata gama, incepand cu produsele din carne si terminand cu ceaiurile din plante si bauturi. Totodata, sunt prezentate informatii utile privind planificarea meselor, planuri de dieta, meniuri standard, retete, alternative pentru controlul greutatii corporale, pe grupe sanguine. Autori celebri de literatura medicala din lume apreciaza in termeni elogiosi lucrarea, pe care o considera „absolut fascinanta” si opineaza ca „cercetarile si descoperirile doctorului D’Adamo deschid o noua perspectiva, deosebit de incitanta, asupra conceptului de individualitate biochimica, oferindu-ne o modalitate extrem de eficienta de a aplica aceste descoperiri in viata noastra de zi cu zi”.
Autorii fac precizarea ca aceasta carte nu este gandita ca un substitut pentru recomandarile de specialitate ale medicilor, sau ale altor persoane angajate in domeniul ingrijirii sanatatii. Putem afirma ca acest ghid de mare valoare, care ne invata cum putem trai in cel mai sanatos mod, poate sa constituie un pas inainte pe drumul cunoasterii si al practicii medicale.
Sursa: http://www.cityonline.ro/

Niciun comentariu: