duminică, 11 ianuarie 2009

Facultate, dulce facultate

Anii au trecut din ce in ce mai repede si se pare ca acum suntem ultimul an si licenta se apropie cu pasi din ce in ce mai repezi. Trebuie sa ne facem timp si pentru ea, chiar daca invitatiile prietenilor in oras sunt parca din ce in ce mai dese in aceasta perioada sau lenea te cuprinde pe de-a locul:P. Tentatiile sunt multe si trebuie sa iti pui pofta in cui.... Doar suntem oameni mari si trebuie sa ne gandim si la viitorul nostru. Trebuie sa ne folosim timpul in mod util, stand ore in sir si rasfoind pagini de carti pentru a avea o bibliografie cat ma bogata pentru licenta. Poate unii o sa devina "soricei" de biblioteca, desi nu acest gen ii caracterizeaza intrutotul.
Au trecut asa de repede anii de facultate acum cand sunt la sfarsit si te intrebi unde sunt zilele in care radeai sau din contra plangeai ca ai mult de invatat la vreo materie, cand iti faceai griji ca ai examen si nu ai invatat nimic, cand ieseai la o tigare cu colegii in pauza sau chiuleai la vreo ora ducandu-te la o cafea pe te miri unde. Acum parca nici nu mai ai timp sa te bucuri de toate astea, stand cu stressul ca ai examenul final si ca trebuie sa iti faci lucrarea de licenta aproape de perfectiune... Ai impresia ca nu mai ai timp pentru nimic, ca nu mai timp nici macar sa mai respiri.
Este un hop peste care o sa trecem cu totii si trebuie sa ne gandim ca este un pas inainte pentru noi. Mai important si mai dificil totodata este ce o sa facem dupa ce terminam facultatea, dupa ce iesim de pe bancile acesteia. O sa fie o perioada mai dificila pentru majoritatea dintre noi. Ca orice student, o sa te gandesti la un loc de munca pe specializarea ta, daca se poate si bine platit. Insa cu privire la acest ultim aspect, cred ca exista mari incertitudini.
Asa ca acum sa privim cu bucurie ce ne asteapta, pentru ca dupa aceea o sa ne amintim cu placere de aceste momente. Sa ne incarcam bateriile, deoarece trebuie sa fim fresh si in forta... Asa ca vorba vine: no stress. Ce o fi o fi. Nu-i asa?

Niciun comentariu: