vineri, 23 ianuarie 2009

Cateva vorbe despre iubire...

Fac asta cu dedicatie pentru Mishu!!!! Incerc sa ii aduc la cunostinta faptul ca pe lumea asta exista iubire, ca suntem partasi la ea si ca orice fiinta isi are undeva jumatatea, bine ascunsa, care la momentul potrivit te va intregi ca spirit si ca om. El asa nu e greu de cap, nu e nici naiv....e ok. Insa are ceva probleme cu el insusi, cu stabilirea unor prioritati si unor sentimente. Nu prea stie ce vrea langa el, e intr-un lung monolog cu el insusi fara sa isi dea seama. Insa altii isi dau seama... Eu pot sa spun ca imi dau seama cat de cat usor, caci suntem amandoi Capricorn, nascuti in aceeasi zi de 10 ianuarie. Cam cum sunt eu, asa e si el. Dupa ce am avut ocazia sa vorbesc cu el, la un suc, i-am promis solemn ca voi incerca sa ii dau cateva definitii proprii ale iubirii... Poate, poate o sa inteleaga ceva si eu o sa imi ating scopul.
Asa ca incerc sa transpun ceea ce simt eu, ce gandesc eu depre iubire in momentul de fata, in cateva randuri. Sa nu va suparati daca vor fi cam multe...:)
Pai... daca ma gandesc mai bine, nu stiu sa dau o definire gen dictionar explicativ iubirii, insa stiu ca izvoraste din foarte multe lucruri. Trebuie numai sa o simti si sa o cultivi in gradina propriei inimi. Trebuie insa sa si vrei lucrul acesta. Iubirea e ca un abecedar ce il inveti litera cu litera, ce o inveti cu timpul si o impartasesti in functie de circumstante, in functie de cel ce il ai langa tine.
Atunci cand incerci sa legi doua cuvinte in fata celei care ti-a furat sufletul si nu poti, si pe deasupra mai incepi sa si tremuri si simti cum incet-incet inima ta vrea sa ajunga langa inima ei, atunci IUBESTI. Atunci cand incerci de la distanta sa ii trimiti o scrisoare in care sa ii spui ca nu mai poti de dorul ei sau incerci subtil sa ii lasi in usa apartamentului un biletel, chiar daca sta cu un etaj mai sus sau in blocul alaturat, si tot incercand sa scrii observi ca ai terminat un top de coli tot incercand sa scoti ceva mai bun, atunci IUBESTI. Atunci cand ii auzi vocea la telefon si nu iti mai simti picioarele, atunci IUBESTI. Atunci cand o vezi si iti doresti sa treci neobservat cu gandul ca poate nu arati tocmai bine sau ceva nu te prinde, chiar daca ai fi in stare sa strigi in gura mare ca o adori, atunci IUBESTI. Atunci cand sunteti impreuna la un suc cu prietenii, iar ei vorbesc si tu taci, observand-o doar pe ea si nimic altceva ce te inconjoara, mirandu-te pe zi ce trece de frumusetea-i sublima, de trupul aproape ideal si de perfectiunea ei, atunci IUBESTI. Atunci cand afara ploua cu stropi mari, desi iti place sa vezi cum lacrimile ceresti isi fac usor cale pe obrajii sai, pe buzele sale, desi iti place sa vezi cum parul sau se prelinge pe chipul umezit si ai da orice sa fiti decat voi doi pe Pamant in clipele alea, si ii oferi umbrela sau pardesiul tau pentru a pastra apoi in el toata acea caldura sufleteasca pe care o emana, atunci IUBESTI. Atunci cand la malul marii o ajuti sa construiasca castelul din nisip ce la orice atingere a valurilor se darama, atunci IUBESTI. Atunci cand totul in jurul sau pare sa se naruiasca si tu ii spui ca totul va fi bine, ca o sa treceti impreuna peste asta si ca nu o sa fie singura, atunci IUBESTI. Atunci cand trandafirul ce i l-ai daruit ieri incepe sa se ofileasca si tu deja ai observat asta si vii cu un buchet mic de ghiocei sau zambilute, atunci IUBESTI. Atunci cand frunzele incep sa cada toamna si incep sa se joace cu parul sau, ea stand pe banca in bratele tale, cu ochii inchisi, citind in paginile inimii tale, iar tu o privesti de parca ar fi ultima oara si ii mangai suav mainile, buzele, atunci IUBESTI. Atunci cand o vezi peste tot, chiar daca nu este langa tine si orice lucru iti aduce aminte de ea, atunci IUBESTI.
Este usor sa spui te iubesc. Este insa mai greu sa te tii de cuvant si sa si arati lucrul acesta. Puterea cuvintelor uneori este trecatoare, asa cum orice lucru pamantesc este demn de vremelnicie. Trebuie sa vrei sa iubesti, sa stii sa iubesti, sa nu uiti ca iubesti si mai presus de toate sa fii TU. Trebuie sa ne ingrijim de "hrana" si "imbracamintea" sufletului nostru. Iar ca sa faci asta, de cele mai multe ori ai nevoie de un EL sau o EA. E urat sa fim singuri. E atat de frumos sa fim DOI.

3 comentarii:

Anonim spunea...

of, ce frumos povestesti tu aici..dar eu una am incetat demult sa cred ca mai exista chestii de genul asta. Este adevarat, unora li se intampla, dar nu tuturor.

Adrian spunea...

Sa iubesti sau sa nu iubesti?
Iubirea in zilele noastre nu prea se mai gaseste toti umbla dupa un interes (masini, bani etc).
Din puctul meu de vedere a iubi este cel mai frumos lucru pe care putem, in lumea asta, sa il avem, iubirea inseamna a fi fericit, a intelege nevoia celuilalt, a avea incredere, a-ti spune problemele care te dor cel mai mult, a fi o singura persoana cu toate ca sunt doua, a plange cand celalat sufera, a-l strange in brate cand plange, a-l certa cand greseste, a spune ce simte fiecare despre el sau ea si in ultimul rand a fi responsabil de cuvintele TE IUBESC daca le zici fale sa se si simta...

Sorin J. spunea...

Deci, ce pot spune ? Singurul post la care deabia m'am abtinut sa nu las sa'mi curga lacrimile...singurul la care nu am cuvinte de lauda, care sa se aproprie de frumusetea acestui post..Pur si simplu e superb, il ador. Il citesc si recitesc. Odata si inca odata...
Cat despre iubire...majoritatea adolescentilor din ziua de azi nu mai cred in iubire. Cand spun "te iubesc" o spun doar asa, sa impresioneze fata, ca sa usureze spre ceea ce vrea cu adevarat... Cuvantul iubire si'a pierdut intelesul in ziua de azi. De cate ori ati spus "te iubesc" doar asa, fara sa simtiti nimic fata de persoana caruia ii sunt adresate cunvitele acestea magice ? Nu'i inteleg. Unde o sa ajungeti ? :(
Sper sa revii cu posturil la fel de frumoase. Si multumesc pentru sentimentul pe care l'ai trezit dupa ce am citit acest post. Bravo !