miercuri, 28 ianuarie 2009

Putin despre Florin Piersic

Florin Piersic a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. A debutat in filmul „Ciulinii Baraganului” si a jucat in peste 40 de filme de-a lungul carierei sale, cele mai cunoscute fiind filmele din seria „Haiducii”.
Rolul Margelatu l-a transformat intr-unul din cei mai iubiti actori romani. A fost adesea comparat cu actorii francezi Jean Marais si Alain Delon. Dupa 1989, a fost mai activ in teatru si televiziune, jucand pe scena teatrului din Cluj si aparand la numeroase emisiuni, atat ca gazda (a prezentat emisiunea „Piersicile lui Florin”) cat si ca invitat.
A luat premiul pentru Cel Mai Indragit Actor la gala premiilor „Zece pentru Romania” in 2005. A jucat in telenovela postului AcasaTV, „Lacrimi de iubire”. Este casatorit a treia oara si are doi fii. Actorul Florin Piersic jr. este fiul sau din prima casatorie cu actrita Tatiana Iekel.

2 comentarii:

Sorin J. spunea...

Hehe, ma mira faptul ca inca mai e cineva care se mai gandeste si la actorii romani de alta data, daca imi e permis sa spun asa :). Ma mir, dar ma si bucur. Multumesc pentru ca mi'ai adus aminte de vremurile "de odinioara" :). Chiar o sa caut cateva filme nu "nea Florin" :)

mashu spunea...

e tare bătrânelul..